NELL izle / torrent






Doktor J. Lovell, Nell'i bulduğunda, o ormanın içinde tamamen ilkel şartlarda ve vahşi yaşama ayak uydurmuş kendi başına yaşamaktaydı. Beyninin yarısı felçli olan ve konuşamayan bir anneden doğan Nell, kendi icat ettiği bir dil konuşmaktadır. Hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymayan bu ''vahşi kız''ın varlığı kasabada duyulduğunda sadece halkın değil akademik kurumların da dikkatini çeker. Klinik doktoru P. Olsen ise onu kendi uzmanlık tezi için bir fırsat olarak görür.

Kasabanın meraklıları ve gazeteciler onu görmek için uğraşırken ve doktorlar da onun üzerinde çalışmak için hukuki yollar ararken Doktor Lovell, onu korumaya ve doğal yaşamında yaşamını sağlamaya çalışır. Nell'e göre Lovell onun ''koruyucu meleği''dir.

Tüm bunların yanı sıra bu filmi önemli kılan, hikayesinin yaşanmış olmasıdır. Ancak hikayenin romanlaştırıldığı ve daha sonra filme aktarıldığından ötürü kurgusal olarak değişiklikler yapılmıştır. Gerçek Nell ile hiçbir zaman iletişim sağlanamamış ve kendi konuştuğu dil hiç çözülememiştir. Ama böyle bir olayın geçmesi antropolojik ve sosyolojik olarak büyük önem taşımaktadır: Dil ve iletişim ne şekilde olursa olsun canlılığın gereğidir. Her canlı nasıl olursa olsun kendi iletişim gücünü geliştirmiştir. Bitkiler bile... Ancak biz kendi tabiatımızı ve evrenimizin doğasını anlamak yerine onu hırpalayarak ondan bilgiler çalmayı yeğliyoruz. Bu film eşliğinde bir kez olsun onu anlamaya çalışalım.





  


5 yorum :

Video açılmıyor, yalnızca reklam var malesef...

yakinda dediyinizin ustunden 2 aydan cok gecti

link yenilenmiştir. yoğunluktan dolayı paylaşımlar aksayabiliyor. iyi seyirler...

Yorum Gönder