BBC: THE LINK UNCOVERING OUR EARLIEST ANCESTOR izle / torrent

Halka: En Eski Atamıza Mı Işık Tutuyor?






Prosimiyenler ve antropoidler olarak iki dala ayrıldığı evrimimiz açısından oldukça can alıcı bir noktadan geliyor Ida fosili. Jørn ve ekibi, şu an, en eksi ve en eksiksiz atamızı keşfettiklerine inanıyorlar. Farklı etnik gruplara ayrılmamızdan çok önce meydana gelen insan evriminin ilk halkası.

Darwin'in insanoğlunun hayvanlar aleminin bir üyesi olduğu savının üzerinden tam 150 yıl geçmişken, nihayet şimdi bizleri sadece maymunlar ve insansılara değil bütün hayvanlar alemine bağlayan eksik halka bulunmuş oldu. Prosimiyenler ve antropoidler arasında 47 milyon yıllık bir kayıp halkanın fosili: Ida. Ki bu güne kadar prosimiyenleri ve antropoidleri (önmaymunlar ve maymunlar) ayrı ayrı kategorize ediyorduk. Bu lemur-maymun fosili insanoğlunu tüm diğer canlılara bağlayan ve bu güne kadar bulunmuş en eksiksiz primat fosili. İnsanın kökenine ışık tutan bir kayıp halka.

Üst düzey bilim insanlarından oluşan bir ekip; iki yıldır büyük bir gizlilik içinde nadide bir fosili inceliyordu. Muhtemelen önümüzdeki yüzyıl boyunca bütün ders kitaplarında yer alacak türde bir fosil. En eski primat atalarımızdan biri olduğunu düşünüyorlar. Rossetta Taşı'nın keşfine eş değerde bir buluş bu. Zira önceden ilişkilendirmekte zorlandığımız parçaları bir araya getiriyor. Buldukları Ida adındaki fosil en yaşlı ve en eksiksiz lemur-maymun atamıza ait. Bugüne kadar gördüğümüz bütün fosillerden daha fazla bilgi barındırıyor. Kimisine göre bu çalışmadan sonra bir meteor taşı çarpmış kadar sarsılacak dünya.




  



5 yorum :

Büyük iş yapıyorsunuz,çok teşekkür ederim bu video için.Hafife alınacak insanlar değilsiniz.

Yorum Gönder