IDIOCRACY izle / torrent

Ahmaklar







''21. yy'ın başları insanlık tarihi için bir dönüm noktasıydı. Bu güne kadar en güçlü, en zeki ve en hızlının var olmasını sağlayan doğal seleksiyon, artık farklı türler ortaya çıkarıyordu. Günümüzün bilim-kurgu yapımları çok daha zeki ve çok daha bireyselleşmiş bir gelecek hazırladı. Ama zaman geçtikçe işlerin zıt yönde ilerliyor olduğu ortaya çıktı: Aptallaşmak. Bu nasıl oldu? Evrim zeki olanı hemen ödüllendirmez. Doğal avcılarla muhatap olmayan ve geriye en zekileri bırakan tehlikesiz varlıkları ödüllendirir.''

Onun adı ''Emin Değilim''. Orduda kütüphane görevlisidir ve TV karşısında hiçbir şey yapmadan oturan sıradan bir Amerikalıdır. Çavuş ne zaman ''Önderlik et, takip et ya da yoldan çekil!'' dese o hep yoldan çekilirdi. Ordu en iyi askerlerini kaybetmemek için ''insan dondurma'' deneyine gider ve bunun için de kobay olarak Emin Değilim'i seçerler. Onu seçmelerinin nedeni yetenekli olması değil arkasından onu arayacak hiç kimsenin olmaması.

Deneyin sorumlusu olan subay bir skandala karışınca üs kapatılır. Bir yıl beklemesi gereken Emin Değilim, gözünü açtığında yüz yıllar sonrasına gitmişti. Zaten aptallığın hakim olduğu bir dünyadan, aptallığın tavan yaptığı 2500lü yıllara gittiğinde onu birçok sürpriz beklemektedir. Bu korkunç dünyada Emin Değilim tüm insanlar arasında en zeki insan kalır ve ondan bu mahvolmuş dünyayı kurtarmasını isterler. O şimdi, bu ahmaklar topluluğunda önderlik etmek zorunda kalacaktır.

Bilinenden çok farklı bir mizah anlayışı, müthiş bir ironi yapısı ve daha birçok toplumsal yapıları alaya alan bir film. Böylesine önemli bir olgunun trajik yönlerini alaya alıyor ve bu konuda güzel bir eleştiri ve çağrı yapıyor.




  


1 yorum :

insan doğmak seçimimiz değil insan kalmak tercih.. bir amerikan yerli atasözü der ki ''uyur taklidi yapan birini asla uyandıramazsın'' Ezbere yaşamayı marifet sayıyorlar..insana düşünmeyi eylemeyi terk ettiriyor teknlojik çağ ..film geelecekte türü insan olan bu uyur gezerin varış noktasına güzel ayna tutmuş ..teşekkürler

Yorum Gönder