CARL SAGAN: COSMOS izle / torrent






Ünlü bilim adamı Carl Sagan'dan müthiş bir yapıt. Belgesel arşivlerinde bir klasik... Bir zamanlar TRT ekranlarında tüm bölümlerini izlediğimiz harika bir anlatıma sahip olan, tümüyle bilimsel bir araştırma. Evrene dair birçok önemli konuyu -özellikle de yapıldığı zamana göre- net ve kesin bir dille anlatan önemli bir başyapıttır.

Evren, uzay, galaksiler, nebulalar, yıldızlar, pulsarlar, kuyruklu yıldızlar ve gezegenler kadar, atomlar, moleküller, organik moleküller, hücreler ve evrim konuları da ayrıntılı olarak incelenmekte, tarihten çarpıcı örnekler ve ünlü bilim adamlarına yapılan göndermeler ile açıklanmakta bu seride. Üstelik birazcık araştırma hevesiniz ve merakınız varsa, izlerken bir saniye bile sıkılmıyorsunuz Carl Sagan'ın sevgi ile parlayan bakışları karşısında.

Ancak tabi ki bu belgesel serisinin bu kadar yapıcı, öğretici ve her kesimden insana hitap edebilir olmasının sebebi, Sagan'ın insan varoluşuna olan bakış açısından kaynaklanmakta. İnsanı ne tamamen tesadüfi ve amaçsız, ne de ilahi bir takım özelliklere sahip dünyanın ve evrenin sahibi üstün ırk olarak görörüyor ve insanın keşfetme güdüsünün yönelmesi gereken noktalarda müthiş bir denge sağlamış bir bakış açısına sahip. 30 veya daha çok yıl sonra bu yapımları izleyen bilim gönüllüleri ve insanlarının gözlerini yaşartacak derecede hassas ve bir o kadar tutarlı.




  




01 The Shores of the Cosmic Ocean / Kozmik Okyanusun Kıyıları





02 One Voice in the Cosmic / Kozmik Arayışta Tek Ses





03 Harmony of the Worlds / Dünyaların Uyumu





04 Heaven and Hell / Cennet ve Cehennem





05 Blues for a Red Planet / Kızıl Gezegen Hülyaları





06 Traveller's Tales / Seyyahların Öyküleri





07 The Backbone of Night / Gecenin Belkemiği





08 Travels in Space and Time / Uzay ve Zaman Yolculukları





09 The Lives of the Stars / Yıldızların Hayatları





10 The Edge of Forever / Sonsuzluğun Sınırları






11 The Persistence of Memory / Anıların Israrı





12 Encyclopaedia Galactica / Galaktik Ansiklopedi





13 Who Speaks for Earth / Kim Yeryüzü İçin Konuşuyor

11 yorum :

bazı videolar açılmıyor sanırım yoksa hata bende mi?

belgesellerin tüm serileri yeniden yüklenmiştir...

bu adam tam adam gibi adam. dünya insanıymış. çok güzel anlattı sakin ve bilgi dolu bir şekilde. huzur içinde yatsın.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

ufkumu açıyorsunuz teşekkür ederim

yaklaşımlar ve bilgiler yanlış bi kaç yerde.mesela bir vidyosunda verena 9 un venüsten yolladığı resimlerde kayalrda aşınma görüldüğü söylenip bu yorumlanıyo ama mevzu bahis resimler aslında tam zıttının,kayaların keskin kenarlara sahip olduğunun ve aşınmanın olmadığının kanıtı diyebiliriz.bu tip manipülasyonların sebebini anlamadım açıkcası,carl sagan'a duyduğum muazzam saygıdan ötürü olur öyle ufak tefek hatalar deyip geçiyorum lakin bunların farkında olmak gerek.

Allah razı olsun uzun zamandır arıyordum.

Türkçe dublaj var mıdır?

Efsane insan Carl SAGAN, Kitaplarını da okumanızı tavsiye ederim. Özellikle The Demon-Haunted World: Science as a candle in the dark

Yorum Gönder